Een stempel is een mechanisch omgezet en vereenvoudigde drukvariant, waarbij verschillende motieven zoals gebruikelijk in de druk, via een druksubstantie zoals verf of stempelinkt, op een drukbaar medium door het opdrukken worden aangebracht.

Eigenschappen van een drukstempel
Een stempel kent u mogelijk ook onder de benaming stampiglie. Kenmerkend voor een stempel is, dat het een handige griffel en een gladde onderkant heeft. Op deze onderkant kunt u eenvoudig een licht gevulkaniseerde rubbermat herkennen, die zowel verdiepingen als verhogingen laat zien. Deze verdiepingen of verhogingen zijn gelijktijdig een matrix en de voowaarden voor het weergeven van onbedrukte zones.

Wanneer u de stempel gebruikt, dan bevochtigt u bij het indrukken in het zogenoemde stempelkussen de verhogingen met inkt. Door het plaatsen op de te bedrukken ondergrond en een lichte druk komt de inkt op het drukbare medium.

De keuze voor een stempel
Een stempel kunt u als praktisch hulpmiddel gebruiken, om uzelf onnodig schrijfwerk te besparen en daarmee een hogere efficiëntie in uw kantoorwerk te bereiken. Vanwege deze reden worden stempels meestal dan ontwikkeld en gebruikt, wanneer regelmatig terugkerende gegevens op papier gebracht dienen te worden.

U gebruikt een stempel ook dan, wanneer u documenten goedkeuren of beoordelen wilt. Dan heeft de stempel de functie van een zegel of een handtekening. In deze hoedanigheid kunt u zien, dat de stempel eveneens een bevestiging of vorm van bewijs blijkt te zijn, wanneer deze bijvoorbeeld in algemeen betalingsverkeer wordt ingezet. Dit soort stempels is u zeker bekend onder de noemer factuur- of poststempel.

Stempeltypen
Met stempels kunt u eveneens ook aantrekkende kaarten of afbeeldingen maken, die u schenken wilt. Een interessant productaanbod vindt u op www.logiprint.nl. Zo omvangrijk als de inzetgebieden zijn, zo verschillend zijn de productievormen. U heeft zeker al eens met een zogenoemde rolstempel gewerkt. Deze wordt niet alleen op kantoren maar gedeeltelijk ook bij particuliere afwikkelingen gebruikt. Bekend is de rolstempel geworden, vanwege de mogelijkheid die deze biedt, zich flexibel te laten verstellen. U heeft hierbij alle mogelijkheden, om de datum, de maand en het jaar in de vorm van cijfers of letters en interpuncties te regelen. Het rubberband met de verdiepingen en verhogingen bevindt zich op een beweegbare rol en wordt zelfregelend door een geïntegreerde, met verf bevochtigde rol ingekleurd. U kunt hiervoor het begrip inktrol gebruiken. Een additioneel stempelkussen heeft u bij dit stempeltype niet nodig. Variaties van verschillende rolstempels bestaan voornamelijk in de uitvoeringen dan wel met, dan wel zonder zogenaamde teruggaande slag. Een bandstempel is een praktische ontwerp, waarbij het motief, dat u wilt drukken, zich op een min of meer breed rubberloopband bevindt, dat over in de behuizing geïntegreerde gewegelijke kunststof rollen geleid wordt. Wanneer het motief loodrecht staat, dus zich over de zogenoemde rubberplaat spant, kunt u die plek met het stempelkussen bevochtigen. Wanneer u materiaal als bijvoorbeeld hout of kunststof wilt bestempelen, gebruik dan een speciale brandstempel. Bijzonder interessant kan voor u ook de zogenaamde nummerstempel zijn. Deze functioneert op basis van automatisch gekozen cijfers en kan daarmee oplopend tellen, wat op een speciaal mechaniek gebaseerd is. De nummerstempel wordt van metaal gemaakt en heeft een klein stempelkussen in de behuizing. Na iedere afdruk van de stempel volgt het opnieuw zelfstandig bevochtigen van het daaropvolgende stempelvlak.
+49 5451 932932
Duitse of Engelse support!
Of stuur een e-mail naar info@logiprint.nl.

Copyright logiprint.nl, Bedrijfsgegevens, U ziet op dit moment de pagina stempels